Bergens TidendePer Weum

Det tar deg #ettminutt..

Bergens TidendePer Weum
Det tar deg #ettminutt..
Øyulf Hjertenes   Sjefredaktør i Bergens Tidende

Øyulf Hjertenes
Sjefredaktør i Bergens Tidende

Det tar deg #ettminutt å forstå viktigheten av en fri og uavhengig presse:

Det er ikke sikkert det er sant, det du leste på Facebook. Det er ikke sikkert det er en falsk nyhet, selv om en politiker ikke likte saken. Noen kaller journalister fiender av folket. Sannheten er at vi jobber for deg. Vi går på møtene i Rådhuset, i rettssalene i Tinghuset og ut på arbeidsplassene til folk.

Det samme gjør journalister i hundrevis av små og store aviser i Norge. Det betyr ikke så mye for oss om politikere eller andre maktmennesker liker det vi skriver. Det som betyr noe, er at makten stilles til ansvar. Slik at du kan gjøre deg opp din egen mening.